Reisebrev fra Tallinn, Estland

Miniatyrbilde for Reisebrev fra Tallinn, Estland

NORWEL-student Ieva Salkauskiene, har vært på short scientific mission (SSM)-opphold i Estland. I reisebrevet forteller hun om sine opplevelser fra utenlandsoppholdet.

Reisebrev fra mitt PhD-besøk ved Tallinn University, School of Governance, Law and Society Mars – april 2024

Mitt opphold i Tallinn, Estlands sjarmerende hovedstad, har vært en opplysende og inspirerende del av mitt doktorgradsarbeid. Hovedformålet med reisen var et samarbeid med Tallinn University, School of Governance, Law and Society. Dette ga meg en fantastisk mulighet til å fordype meg i mitt fokusområde innen barnevern og sosialt arbeid, i et internasjonalt og tverrfaglig miljø.

Fra det øyeblikket jeg satte mine føtter i denne historiske byen, i det våren begynte å vise sine første tegn, ble jeg møtt med åpenhet og varme. Tallinn er kjent for sin vakre gamleby, en UNESCO-verdensarvsted, som bød på en fantastisk kulisse til mitt opphold. De brosteinsbelagte gatene, de middelalderske tårnene, og den rike historien tjente ikke bare som en daglig inspirasjon men også som en påminnelse om betydningen av å bevare kultur mens man omfavner fremtiden.

Ved universitetet ble jeg imponert over det inkluderende og internasjonale miljøet. Alle snakket godt engelsk, og de byttet lett til engelsk når jeg var til stede, noe som hjalp meg å føle meg inkludert og velkommen. Jeg hadde gleden av å delta på PhD-kurs, seminarer, ansattmøter, og pre-defence-presentasjoner, hvor jeg fikk verdifull innsikt og nye perspektiver. Det var spesielt berikende å møte og utveksle ideer med engasjerte studenter og ansatte, inkludert et møte med en annen PhD-student fra Italia, som åpnet for diskusjoner om internasjonalt samarbeid. En av høydepunktene under mitt opphold var muligheten til å holde en forelesning for BA-emnet «Social Work with Children and Families». Denne erfaringen var ikke bare utfordrende, men også utrolig givende. Å dele min forskning og motta tilbakemeldinger fra studenter gav en uvurderlig innsikt i mitt videre arbeid. Møtene med inspirerende mennesker, både professorer og medstudenter, har ikke bare beriket min forståelse og kunnskap, men har også motivert meg for videre arbeid. Vi diskuterte tverrfaglige tilnærminger til barnevern og sosialt arbeid, som jeg tar med meg tilbake som verdifulle innsikter for mitt eget forskningsarbeid. Jeg er dypt takknemlig for alle de fantastiske menneskene jeg møtte og for den varme velkomsten jeg fikk ved Tallinn University.

Dette oppholdet har styrket min overbevisning om viktigheten av internasjonalt samarbeid og tverrfaglig utveksling for å fremme barnevern og sosialt arbeid. Til andre PhD-studenter som vurderer et utenlandsopphold, vil jeg sterkt anbefale det. Erfaringen gir ikke bare faglig utvikling, men også personlig vekst og nye perspektiver. En spesiell takk går også til Norwel for den økonomiske støtten som gjorde dette besøket mulig.