Reisebrev fra skriveseminar ved Metochi Studiesenter juni 2024

Miniatyrbilde for Reisebrev fra skriveseminar ved Metochi Studiesenter juni 2024

Vi var så heldig å få anledning til å reise til Metochi studiesenter sammen med 30 andre i et nydelig reisefølge i regi av FORSA. Metochi studiesenter holder til i et flott kloster blant oliventrærne på Lesvos, Hellas. Klosteret byr blant annet på små enkle rom, utedusjer og vakre, rolige omgivelser. Klosteret ble grunnlagt på 1500-tallet og er ett av flere anneks til Limónos klosteret. Det er en kort tur fra Metochi opp til Limónos. Denne kan vi anbefale som en fin morgentur før solen blir for varm.

Stemningen ved Metochi kloster gir et fantastisk grunnlag for godt tenke- og skrivearbeid. Man kan velge å sitte inne på rommet, i skrivesal eller på biblioteket for ro. Man kan også velge mellom klosterets mange små sittegrupper ute i sol eller svalende skygge. FORSA hadde lagt opp til et spennende og innholdsrikt program, men man kunne også velge å jobbe med egne oppgaver – dette var ikke alltid lett å velge mellom, da innholdet var særs spennende!

Dagene ble benyttet både til individuelt arbeid og samarbeid med andre på tvers. Etter en god lunsj reiste mange gjerne ned til stranden, enten som en kort siesta, eller for å fortsette arbeidsdagen der. Vi fikk alle mulighet til å leie sykkel for en eller flere dager. Sykkelturen fra Metochi til stranden i Skala Kallonis var ca. 6 km på flat og fin landevei. Sykkelturen bød på et spennende dyreliv med skilpadder langs elvebredden og husdyr langs veien. I Skala Kallonis fant vi fort vår faste stamplass med god is, drikkevarer og alt man ellers har behov for. God service og hyggelige mennesker møtte vi overalt. Stranden var en flott plass for avslapping, nedkjøling, soling og lesing.

Ved Metochi fikk vi tre nydelige greske måltid hver dag, bestående av kortreiste greske matvarer, fokus på bærekraft og utnyttelse av lokale råvarer, som blant annet lokal olivenolje, ost, lammekjøtt og grønnsaker. Kvelden innebar god middag og fine samtaler med muligheten for å bli kjent med nye spennende mennesker. Man kunne også benytte kveldstiden til en arbeidsøkt om man ønsket dette. Siste kvelden arrangerte komitéen festmiddag og quiz. Hvem visste at 32 akademikere hadde konkurranseinstinkt? 😊

Vi ønsker å takke for en nydelig førstereis til Metochi studiesenter. Vi satt særlig pris på muligheten til å kunne jobbe uforstyrret i flotte omgivelser, samt muligheten til å bli kjent med nye mennesker med samme engasjement og faglige interesser som oss.

Tusen takk for oss! Håper vi får anledning til å være med en annen gang! 😊

Eirinn og Kristin